Meer over bestrating

Bestraten is iets wat je niet graag zelf doet. Over het algemeen is het werk zwaar en niet gemakkelijk. Zo moet een goede stratenmaker bijvoorbeeld ook wiskundig inzicht hebben. Bij het bestraten moet je namelijk rekening houden met de hoek waaronder wordt gelegd in verband met de afvoer van regen en eventueel andere obstakels in de ondergrond.

Het is dus van belang dat je een betrouwbare en ervaren stratenmaker in de arm neemt, om zodoende teleurstelling te voorkomen.

Naast dat de stratenmaker voor jouw je straat legt kan diegene ook voorzien in de materialen, ofg wel de stenen die gelegd moeten worden. Dit is ook wel het belangrijkste voor de opdracht gever, want dit is dat je straks ziet en waar je overheen loopt.

Bestrating is doorgaans bedoelt voor het bedekken van paden, terrassen of opritten. Je hebt dan de keuze uit klinkers, waaltjes, cobble-stones, tegels (van beton of gebakken materiaal) of natuursteen.

De verschillende materialen
Nadat je een ontwerp hebt voor de bestrating, of je vervangt simpelweg de bestaande bestrting, moet je de keuze maken van het soort steen. Klinkers, waaltjes, beton tegels, cobble-stones, kinderkopjes, grindtegels, natuursteen et cetera.

Kosten
Met zoveel verschillende soorten variëren de kosten ook enorm. Zo kan je tweedehands stoeptegels vaak gratis afhalen. Natuursteen daarentegen is veel duurder in de aanschaf. Wanneer je bestrating laat aanleggen zorg dan dat je voor jezelf een juist kostenoverzicht hebt dat je eventueel kunt afstemmen met de stratenmaker.

Kleuren
Tegenwoordig is het populair om met diverse kleuren in één bestrating te werken. Veel gebruikt zijn de beton bestratingen. Deze zijn in enorm veel variaties verkrijgbaar en in bijna alle kleuren. Tevens is dit vrij goedkoop in de aanschaf. Het enige nadeel van beton bestratingen is dat na verloop van tijd de kleur langzaam aan uit de steen verdwijnt.

Wanneer je kleur voor langere tijd wilt behouden kunt u gebruik maken van de gebakken materialen, dus klei gesteenten. Helaas zijn ze wel iets duurder als de beton bestratingen. Onderhoud Straatwerk heeft in principe geen onderhoud nodig. Gebakken materialen zullen wat sneller inslijten maar worden alleen maar mooier hierdoor en houden hun kleur perfect vast. Algen en mos krijgen weinig grip en zijn makkelijk te verwijderen.

Tip!
Bewaar enkele tientallen stenen of tegels voor eventuele toekomstige reparaties.

Vraag nu meerdere gratis offertes aan bij stratenmakers bij jou in de buurt

Voordelen van plaveisel.nl

Op plaveisel.nl kan je gemakkelijk offertes aanvragen van stratenmakers in jouw regio.

  • Bespaar tijd en geld.
  • 100% gratis en vrijblijvend.
  • Vergelijken in 3 simpele stappen.
  • Offertes direct op maat.
  • Ontvang de beste service!

In slechts 2 minuten offertes aanvragen bij meerdere stratenmakers! Makkelijker kan het haast niet.

Bespaar flink op uw kosten. Vraag nu offertes aan.

Ervaringen van andere bezoekers

« Ik wilde mijn tuin opnieuw laten ophogen en nieuwe bestrating aan laten leggen. Door via plaveisel.nl heb ik een goede stratenmaker gevonden. »
J. de Leeuw, Coevorden

« Straten ligt niet bepaald in mijn “straatje”. Veel te zwaar en te moeilijk. Gelukkig heb ik plaveisel.nl een aantal offertes ontvangen en heb ik mijn tuinpad voor een goed bedrag kunnen laten leggen. »
K. Rook, Den Haag

« Door mijn drukke baan heb ik geen tijd om een even mijn tuin te bestraten. Gelukkig bestaat er nog iets als plaveisel.nl. Een offerte vergelijken is de moeite niet, evenals de stratenmakers mijn tuin opnieuw te laten bestraten. Een geweldig resultaat ligt er nu! »
H. den Dolder, Zeist